Svenska Barnprogram bildades 2006 med ambitionen att producera högkvalitativa barnprogram. Företaget grundades av Marie Lundberg och Linus Torell.

Svenska Barnprogram är ett av de främsta produktionsbolagen i Sverige vad gäller utveckling och produktion av unika barnprogramsformat och ligger bakom flera av Barnkanalens största succéer såsom Philofix, Doktorerna, Supershowen, Pappa på förskolan, Junk, Superdräkten.

Svenska Barnprogram har två år i rad nominerats i kategorin Årets programidé på RIA-galan. 2013 tog bolaget hem priset för remakeserien Junk.  2014 vann ”Superdräkten”  Prix Egalia samt nominerades till Prix Jenunesse 2016. ”Pappa på förskolan” var Kristallennominerad 2017 för bästa barnprogram, likaså ”Doktorerna” 2019.

Svenska Barnprogram producerar även dokumentärer för SVT. Bla Mozart och mumsmums och Jag är Ziggy, som har varit representerade vid bl a IDFA, Uppsala filmfestival och Sprout festival i New York. I höst sänds den nyproducerade dokumentären Diagnosen, SVT2 20.00. Svenska barnprogram producerar också informationsfilmer bl a för Amnesty, SOS-barnbyar, Mistra, Fryshuset, Kodknäckarna och Postkodstiftelsen.

OM OSS

Vi håller till i en arkitektonisk retrodrömvilla anno 1960 i Mälarhöjden där vi har allt som krävs för att producera rörlig bild från ax till limpa. Hos oss sitter erfarna regissörer, kreatörer, fotografer, producenter, designers, scenografer och attributörer. Vi jobbar gärna nära kunden från start till mål, är snabbstartade, kostnadseffektiva och måna om att alltid leverera det absolut bästa. I våra lokaler finns allt som krävs för att producera högkvalitativ rörlig bild med teknisk utrustning, redigeringsrum, unika inspelningsmiljöer, samt en 35 kvadratmeter stor inspelningsstudio.